Foto: ©nini.tjader.2014 |
Ingredienser för fyra portioner:
4 laxkotletter
1 röd + 1 grön + 1 gul paprika
1 x purjolök
ca 2,5 dl grädde (valfri sort)
dill (kan uteslutas)
salt och svartpeppar
tomater eller tomatpuré efter smak
Foto: ©nini.tjader.2014 |
Så här gör du
Skär paprikorna i bitar (på bilden saknas gul paprika – hade ingen hemma när bilden togs).
Skiva purjon grovt.
Stek grönsaker och purjo i en stor stekpanna med höga kanter i olivolja eller flytande margarin.
Foto: ©nini.tjader.2014 |
Skär laxfiléerna i bitar.
Foto: ©nini.tjader.2014 |
När grönsakerna fräst klart och mjuknat, lägg i laxbitarna.
Foto: ©nini.tjader.2014 |
När laxbitarna ser färdiga ut, häll i grädde, smaka av med salt och peppar och dill och tomatpuré (ca 1/3 tub) eller tomater.
Låt puttra till fisken är klar – hela rätten tar maximum 30 minuter och under tiden kokar du samtidigt tillbehören som pasta, potatis eller ris.
Foto: ©nini.tjader.2014 |
Servera med kokt potatis, pasta (tagliatelle blir bäst) eller ris.
Blir det något över? Går bra att värma i mikron nästa dag om det förvaras i kylskåp.
Foto: ©nini.tjader.2014 |
Bon Appetit!
Hej, hittade hit från Anna-Karins blogg.
SvaraRaderaLaxpannan, ser jättegod ut.
Äter ofta lax, och det här var ett bra tips, så att jag får lite variation :)
Hälsningar Eva
Kul att du gillar den :) . Den är enkel och ganska snabb att göra också.
Radera