2014-05-29

Det går framåt

Projekten i området börjar alla gå mot sitt slut. I alla fall i den del av området jag bor. Äntligen vill jag nog säga…

gräsmatta

Fiberdragningen är i princip klar och gräsmattan på hörnet är fri från stora arbetsmaskiner. Återställningen är dock inte riktigt klar än och en hög som ska bort kvarstår.

gräsmatta

Så här ser det ut från andra hållet.

arbetsmaskiner

Maskinerna är dock inte riktigt borta än, men snart så.

dahlior

Och dahliorna är utplanterade (RedBull burken i kanten plockade jag bort efter fotograferingen).

byggsopor

Fasadmålarna målade inte bara väggarna och fönsterblecken, de bytte också ut trasig plankor i fasaden där det behövdes. Den här säcken med gamla plankor med spik i och tomma färgburkar vill vi ju också bli av med snarast förståss nu när fasadmålarna gått vidare till hus längre bort. När vi blir av med den ska hörnan få ett par nya buskar och stopp-sten i hörnet för att bilar inte ska köra över dem.


Asfalteringen efter fiberdragningens spår samt för att laga vissa andra brister i våra gångvägar, och bli av med de sjöar som bildades vid regn eller snösmältning, är också klar. Den förstörda gräsmattan ligger alldeles till vänster in bakom buskarna bakom säcken med byggavfall.


De två persikoträden har överlevt fasadmålningen trots att de egentligen står för nära väggen och målarna hade problem med att få upp ställningarna där. Egentligen ville de såga ner dem, men vi som bor närmast sa nej till det. Den till höger ser lite trött ut och behöver förmodligen få vatten. Det har ju varit torrt rätt länge nu.


I hörnet mellan mig och grannen sågades det ner en buske som var i vägen. Nu har vi ersatt den med en rosa hängsyren som vi hoppas ska få blommor till nästa vår. Plantan med de röda blommorna, en röd nejlikrot, fick flytta hit från sin ursprungliga plats i rabatten bakom min uteplats eftersom byggställningen annars hade gjort slut på den. Den verkar trivas här.


Nu hoppas vi på att få lite lugn och ro i vår hörna av området under sommar-säsongen.

Jag bor på bottenvåningen. Fönstret till vänster är mitt ena köksfönster, fönstren till höger är grannens sovrum. Totalt är vi åtta hushåll i det här flerfamiljshuset, fyra i marknivå, fyra i övre plan. Två av lägenheterna har egna ingångar, vi andra har gemensam port och trappuppgång.

Samtliga bilder är mina egna och ©nini.tjader.2014.

blogg100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar