2014-04-25

Trädgårdsmässa nummer två

Foto: ©nini.tjader.2014
Så var trädgårdsmässa nummer två avklarad, nämligen Rum & Trädgård i Kista. Att jag alls gick dit berodde på att jag av misstag förbetalade biljett dit när jag skulle förbetala biljett till den förra trädgårdsmässan. Den här hade jag inte alls tänkt gå på eftersom jag vet sedan tidigare år att den är mycket mindre och inte alls så bra som den andra. Men, eftersom jag hade betalat biljetten, gick jag dit. Det gick ju inte att få tillbaka pengarna.

Foto: ©nini.tjader.2014
Det var precis som jag hade trott. Mycket mindre. Till och med mycket färre människor där. Och inte särskilt intressant. Om man inte köpte växter kunde man köpa kuddar… Dyra kuddar.

Foto: ©nini.tjader.2014
Många utställningar av tänkta balkonger eller uteplatser. Väldigt arrangerat. Väldigt krystat…

Foto: ©nini.tjader.2014
Väldigt färgglatt. Precis som om det inte skulle räcka med färgen på blommor och växter?

Foto: ©nini.tjader.2014
Inget som såg särskilt praktiskt eller användbart ut…

Foto: ©nini.tjader.2014
Utställningsarrangemang helt enkelt.
Men visst. Det fanns också växter att köpa och sticklingar och fröpåsar.
Men samma problem som alltid på den här sortens mässa: många tog inte kort.

Jag köpte i alla fall på mig två vita och fem rosa saxifraga och en mårbackapelargon som får stå inne tills det blir varmare om nätterna. Saxifragorna är nu planterade i min soligaste och varmaste rabatt till vilken det är svårt att hitta växter som trivs. Saxifragorna är ju stenpartiväxter så de bör gå. Hade såna när jag bodde i radhuset i Skogås för många år sedan. Efter drygt fyra år börjar jag nu komma någon vart med den rabatten. Det är ju trevligt om man inte behöver byta ut växterna varje år om de inte överlever.

Foto: ©nini.tjader.2014
Och på scenen stod Bosse Rappne, känd från TV och Äntligen Hemma, och pratade jordförbättring.
I ett annat hörn fanns Johnnie och Mattias från RoomService och byggde en friggebod. Men nästan ingen publik.
I en bod fanns Lena Linderholm med sina egna bilder och objekt.

Foto: ©nini.tjader.2014
Och de här flätade pil-arrangemangen fanns förstås med också. Till svinaktigt höga priser. När man kollar hur de är gjorda frågar jag mig hur svårt det kan vara att göra detta själv? Hugg in med en sekatör på närmsta pilträd som behöver ansas och tag av önskat antal grenar. Stick ner dem i en kruka med jord. Fläta. Vattna… Bind ihop där det behövs. Vet sedan tidigare att de rotar sig snabbt och börjar skjuta grenar. Har ibland gjort blomstöd av enkla pilgrenar. Vet att vi har en pil i området man skulle kunna gå och ta lite grenar av… hm. Ska testa det till helgen.

Det finns egentligen inte utrymme för två trädgårdsmässor under samma vår. Den mindre blir en blek kopia som inte är särskilt intressant. Men det visste jag ju sedan tidigare.

Jag var klar på 1,5 timme. Då åkte jag hem till vårt doftande och blommande mirabelleträd som står precis utanför köksfönstret och satte mig i solen med dagens tidningar och en kopp kaffe innan jag planterade saxifragorna. Betydligt mer givande än mässan. Än har inte fasadmålarna hunnit till min sida av huset… Än så länge har de bara tejpat skydd över alla fönsterbrädor och sånt. Än så länge kan jag utnyttja uteplatsen vackra dagar.

Foto: ©nini.tjader.2014

blogg100

1 kommentar:

  1. jo det trädet påminner om mitt här runt knuten...

    SvaraRadera