2014-04-06

Det går fort nu

dahlia
Dahlia. Foto: © nini.tjader.2014

Det går fort nu. Så här långt har dahlian redan hunnit i den kruka jag förodlar den. Det är bara den största knölen som hunnit så långt. De andra har ännu inte visat tecken på liv. Den får inte ha för bråttom. Det dröjer innan det går att sätta ut den i marken. Det måste vara frostfritt först och det har det hitintills inte varit. Flera minusgrader varje natt. De stora dahliakrukorna är ute på dagen när det är sol så de får tillräckligt med ljus, och inne på natten.

Igår kom också björktrastarna. Ett helt gäng letade mask i gräsmattan. Har inte sett till dem sen i höstas.

Också ankommen är den lilla hackspetten som brukar komma varje vår i mitten av maj. Den är tidig. Den brukar sno mat från småfåglarna.

Har också klippt ner lavendeln nu och förra årets oregano har jag grävt upp från odlingskragen där den övervintrat och satt i en stor kruka.

Har också stoppat ner pumpafrö i krukor som jag ställt i mörker i värmen i badrummet. 5-6 st frön stod det på påsen, och ett i varje kruka skulle det vara. Men det var 12 frön i påsen, och jag hade 10 krukor… Om alla frön gror… Har tänkt ut en alternativ plats att sätta plantorna på när de kommer upp och ska ut i jorden. Det blir nog bra. Om det blir pumpor av dem återstår att se.

I övrigt väntar vi på fasadmålarna som ska måla våra husfasader. Innan de varit här är det ingen vits att tvätta fönster eller göra fint på uteplatsen. Det kommer ju att bli falu rödfärg, både gammal och ny lite varstans. Precis som dahliorna väntar fasadmålarna på frostfritt innan de kan börja måla.


Fasaden behöver verkligen målas. När det regnar rasar det ner röda färgflagor från väggarna. Men jag ser inte fram mot byggnadsställningar.

En kruka gula penséer har det i alla fall blivit.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar