Foto:©nini.tjader.2014 |
Den till vänster heter Elmblitz, den till höger Victoria.
Rabarber Elmblitz, foto: ©ninit.jader, 2014 |
Rabarber Victoria. Foto: ©nini.tjader.2014 |
I höstas fick den äldre, Victoria, flytta in i en odlingskrage och fick sällskap av en ny planta, Elmblitz. Nu väntar vi bara på att de ska växa till sig… Just Victoria har inte riktigt velat hitintills. Det här är det tredje stället den vuxit på. Här är det soligt och varmt mest hela dagen. Annars får man väl köpa rabarber på ICA…
Det här är det recept jag brukar använda för rabarbersmulpaj.
Ingredienser
4-6 port
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1/2 dl vaniljsås, eller vaniljvisp eller vaniljglass
Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g kallt smör
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skär rabarbern i skivor.
Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
Fördela degen över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med lättvispad vaniljsås/vaniljvisp eller vaniljglass.
Nu bara måste jag köpa rabarber…
Skär rabarbern i skivor.
Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
Fördela degen över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med lättvispad vaniljsås/vaniljvisp eller vaniljglass.
Nu bara måste jag köpa rabarber…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar