2016-04-05

NU är det vår

grusblåsare
Grusblåsarna är här. Foto. ©nini.tjader.2016
NU är det vår! Det måste det ju vara för grusblåsarna är här och blåser bort resterna av vinterns snöhögar. En massa grus. Ett under att det blir gräsmatta där igen efter varje vinter…

grusblåsare
Grusblåsare. Foto. ©nini.tjader.2016
Först var det bara en gubbe. Sen blev det två till. Gubbe nummer ett tyckte nog att det var lite för mycket för honom ensam.

En liten blå. Foto: ©nini.tjader.2016
I övrigt rör det på sig i rabatterna. Och den ena blomman efter den andra visar sig.

En liten blå scilla. Foto: ©nini.tjader.2016
De här blå här ovan brukar rådjuren mumsa i sig. Än så länge har de fått vara i fred. Har även en lila variant av samma sort. Minns inte vad de heter… scilla?

Krokus och humlor och bin. Foto: ©nini.tjader.2016
Krokusarna har ju blommat ett tag och en del av dem börjar till och med se utblommade ut. de har hållit lite längre för att det varit mulet i ett par dagar. De är fina just nu.

scilla
Scilla. Foto: ©nini.tjader.2016
Scilla, ljusblå-vit variant, är det gott om i år. Den har tydligt spridit sig. Men jag undrar var pärlhyacinterna är? De ska vara här någonstans…

vårblommor
Vårblommor i rabatten. Foto: ©nini.tjader.2016
I rabatten utanför uteplatsen är det också fullt med krokus. Man ser även att andra växter som växer där är på G.

rabattblommor
Rabatten utanför uteplatsen. Foto: ©nini.tjader.2016
Rabatten löängs uteplatsen är senare än andra ställen eftersom den får mindre sol. Men det är fler krokus i den än jag trodde. Mest blå/blålila. De vita och gula har blivit färre här.

Man kan också se att kärleksörten är på G. En lavendel är det kvar i den här rabatten. Det har varit fler men de har gått åt. Den som är kvar vet jag inte än om den överlevt eller ej. Om den lever får den vara kvar. Den här rabatten är inte bra för lavendel. För lite sol.

vårblommor
Vårblommor. Foto: ©nini.tjader.2016
I den här rabatten finns det fortfarande krokus och snödroppar- Gräslöken (bakom lampan) börjar komma upp. Hur det är med hortensian/hydrangean vet vi inte förrän senare. Bara att vänta. Övriga blommor i det här området är på väg upp, men för små för att synas på bild än. Satte ut den solcellsdrivna lampan här för ungefär en vecka sedan. Den funkar fortfarande (Ikea-lampa).

Krokus med besökare. Foto: ©nini.tjader.2016
Grusupptagningsbilen är här nu och suger upp allt grus som blåsts ut från gräsmattan. Tur att mina fönster inte är i bilens riktning… Det dammar ordentligt, trots att det tidigare regnat och varit ganska blött.

Snart, när bil och blåsare och gubbar är klara, kan jag gå ut i solen och fika. Gäller att passa på när solen skiner. Tänkte också försöka få ner gräslöken jag har inomhus i jorden. Tror chanserna för överlevnad för den är bättre utomhus än inomhus.

gräslök
Gräslök. Foto: ©nini.tjader.2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar