Bilden lånad från internet från levlantligt.se men verkar vara borttagen därifrån. |
Den här tårtan bjöd Hanna på ibland när vi hade sammankomster på jobbet. Varken hon eller jag jobbar kvar där. Jag har tyvärr ingen egen bild på tårtan – ni får föreställa er… Jag minns den som fruktansvärt god.
Ingredienser
1 pkt frysta osockrade hallon, ca 200 g5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 äggulor
50 g små maränger
Garnering
1 pkt frysta osockrade hallon, ca 200 gTillagning
1. Vispa grädden hårt. Vispa i hallon, florsocker och äggulor.2. Varva glassmeten och marängerna i en form.
3. Täck med plast och låt glassen stå i frysen i minst 5 timmar.
4. Doppa formen i varmt vatten, stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med halvtinade hallon.
Här finns en annan variant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar