Tortillas. Bild lånad från dn.se |
Ingredienser
2 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen1 1/2 dl majsmjöl
1 1/4 dl varmt vatten
Så här gör du:
ca 10 stycken• Blanda mjölsorterna och arbeta in vattnet lite i taget till en fast och formbar deg.
• Dela degen i ca tio små bullar för tortillor som är ca 15 cm i diameter.
• Kavla ut dem med rikligt med mjöl på bakbord med kavel.
• Lägg dem under en duk allt eftersom de är färdigkavlade.
Det är annars jobbigt att samtidigt passa gräddningen i stekpanna och kavla ut nya.
• Gräddas i stekpanna på inte alltför hög värme ca 2 minuter på varje sida – de ska inte hårdgräddas.
• Pressa ut eventuella luftbubblor med en stekspade.
• Lägg de färdiga tortillorna insvepta i en handduk så att de håller sig mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar