2016-02-07

Valentines Day – Alla Hjärtans Dag, en underlig sedvänja

Bilden lånad från internet.

Har ni tänkt på hur underligt det är att det mest markanta som det annonseras om inför Alla Hjärtans Dag – förutom hjärtformade kreationer, geléhjärtan och liknande - är damunderkläder. BH-ar. Och sexiga nattlinnen. Och ros-buketter. Och hjärtformat godis. Och mjukisdjur. Med hjärtan förstås. Och allt är rosa eller rosa-rött.

Bild lånad från internet.

Underkläder för män för att göra kvinnor glada att se honom på Alla Hjärtans Dag – har någon sett såna annonser?

Bild lånad från internet.
Jo, jag hittade faktiskt ett par kalsonger där. Ett par.Eller smycken – bara för henne? Inte för honom?

Bild lånad från internet.

Är det bara han som ska göra henne lycklig på Alla Hjärtans Dag? Inte hon?

Bilden lånad från internet,
En kärlekens dag.
Inget fel på en dag för att visa sin kärlek, men den verkar lite enkelriktad, bara han till henne. Inget annat. Inte hon till honom. Eller han och hon till någon annan än sig själva? Bara för par? Och resten av mänskligheten då?

Mycket underlig sedvänja det där. Och super-kommersiell.
Som med många sedvänjor och helger var det inte så från början. Från början handlade det om firandet av helgonet Valentinus.

Vissa kallar den "vändagen". Antar att det var därför som FaceBook gjorde vän-sidor till sina användare häromdagen. "Vändagen" är ett betydligt mer sympatiskt uttryck. Särskilt om man använder dagen för att visa sin vänskap och uppskatta sina vänner. Inga sexiga underkläder, eller annat i den vägen. Bara visa vänskap.

Bilden lånad från internet.
[Normalt använder jag i princip bara mina egna bilder i bloggen. Den här gången blev jag tvungen att göra ett undantag och uteslutande använda fram-googlade bilder.]

1 kommentar:

  1. Håller med dig att Alla-Hjärtans-dag är något som tagits fram av marknadskrafterna för att få sälja mer. Jag tycker vi ska vara kärleksfulla alla årets dagar.
    Kram Kim <3

    SvaraRadera