2016-02-20

Rosmarinen blommar

rosmarin
Blommande rasmarin. Foto: ©nini.tjader.2016
Jag har en planta med rosmarin som jag köpte förra våren. Hela sommaren stod den utomhus i sin kruka. När hösten kom åkte krukan in. Normalt brukar rosmarin i kruka – i alla fall de jag tidigare haft – vissna efter tag när man tagit in den och man har fått skörda de vissna "barren". Men inte den här. Den här har jag använt och klippt av hela vintern. Nu har den plötsligt börjat skjuta nya skott och dessutom blomma! Så nu är det vissa grenar jag inte kan klippa av längre…

ugnspotatis
Ugnspotatis. Foto: ©nini.tjader.2016
Jag använder rosmarin framför allt på ugnsstekt klyftpotatis. Potatis i klyftor, lite olivolja, lite salt + rosmarin. ca 30 minuter i ugnen.

sallad, chutney
Grönsallad och äppelchutney. Foto: ©nini.tjader.2016


Till det blir det ofta en grönsallad och stekt fläskkarré. På bilden ovan även äppelchutney till. Brukar ha rödlök i salladen, men på bilden var det gul lök.

Till den stekta fläskkarrén har jag gärna medium hot salsa och bearnaise-sås. Definitivt min favoritmiddag. Ett glas rött till är inte fel…

favoritmiddag
Favoritmiddag. Foto: ©nini.tjader.2016

2 kommentarer:

 1. Rosmarin som blommar. Det har jag aldrig sett förr. Men du har ju "gröna fingrar" har jag förstått.

  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har gröna fingrar. Men jag har aldrig tidigare lyckats övervintra en rosmarin inomhus. De brukar tvärdö så fort de kommer in.

   Radera