Rabarberboxen 2016 Foto. ©nini.tjader.2016 |
100 gram rabarber var. Foto: ©nini.tjader.2016 |
Rabarberkompott. Foto: ©nini.tjader.2016 |
Jo, jag gjorde rabarberkompott (eller vad man ska kalla det). Eftersom jag i förra veckan gjorde rabarberkompott efter det här receptet, men på mycket mer rabarber köpt i butiken, gjorde jag en liknande variant på den här lilla mängden rabarber.
0,5 dl syltsocker
0.5 dl muscovadosocker
1 dl vatten
100 gram rabarber skruven i små bitar
kanel (jag glömde ha i kanel men det går lika bra utan)
Koka upp rabarbern i vattnet. När den börjar mjukan häll i de 2 olika sorternas socker. Låt koka i cirka 10 minuter eller till rabarbern löst upp. Låt svalna. Jättegott till vaniljglass.
Nu är odlingsboxen med rabarber tom. Förhoppningsvis kommer det upp mer efter ett tag?
Tom rabarberbox. Foto: ©nini.tjader.2016 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar