Bilden lånad från koket.se |
Förr i världen, när jag jobbade på ett Apple-center i Globen-området och höll kurser, så åt vi kurs-lunch i Globen-hotellets restaurang. Där fick vi en dressing till salladen som hette Nobis-dressing. Det här är receptet på den dressingen.
Det finns massor av recept på Nobisdressing på nätet. Googla "nobisdressing" så får du över 25 000 resultat… Alla skiljer de sig något åt i ingredienserna.
Ingredienser
• 2 msk vitvinsvinäger• 1 ägg (kokt 1 minut)
• 1 tsk dijon-senap
• salt
• svartpeppar
• 2 msk finklippt gräslök, persilja och dragon
• 1 vitlöksklyfta (gillar man vitlök kan man säkert ta mer)
• 1 dl neutral olja (solrosolja, rapsolja eller majsolja)
Gör så här
1) Lägg vinäger, ägg, senap, salt, peppar och vitlöksklyfta i en mixer eller matberedare. Kör igång och droppa ner oljan lite i taget.2) Späd ev. med lite vatten. Skölj och klipp kryddörterna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Tips: Servera till råkostsallader av olika slag eller till lätt förvällda grönsaker t.ex. blomkål i buketter, blekselleri i stavar, sockerärter, fänkål i klyftor samt rå gurka, urkärnad och i stavar. Servera som förrätt. Bäst är att förvälla varje grönsak för sig i lätt saltat vatten. De skall vara lätt krispiga. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av väl innan de läggs upp gruppvis på serveringsfat.
den dressingen blev jag nyfis på!
SvaraRadera