Bilden lånad från Internet. |
Ingredienser
1 kyckling (ca 1 kg)
2 msk olja (OBS ej olivolja, det blir fel)
1 – 2 hackade vitlöksklyftor
1 medelstor gul lök
1 1/2 tsk mald eller riven ingefära
1 1/2 msk koriander (kan uteslutas eller ersättas med persilja)
1 tsk chilipulver (el 2 krm cayennepeppar)
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
ca 2 msk currypulver (gärna starkare sort)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 – 3 msk mango chutney
ca 2 1/2 dl yoghurt (ta helst matlagningsyoghurt)
Tillagning
Dela kycklingen i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, vitlök och alla kryddor tills löken börjar bli mjuk.
Lägg i kycklingbitarna och vänd dem runt i kryddorna.
Tillsätt salt, peppar, mango chutney och yoghurt. Koka under lock på svag värme ca 30 - 40 minuter.
Rör om då och då.
Servera med ris, gärna gulfärgat av 1 tsk gurkmeja i kokvattnet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar