2016-01-16

Potatissoppa

Potatissoppa. Foto: ©nini.tjader.2016

Ingredienser

600 g potatis
1 purjolök
2 gula lökar
1 L vatten
2 msk grönsaksfond
2 dl créme fraiche
salt
svartpeppar
1 msk matolja (rapsolja eller olivolja)
persilja

Gör så här

1. Skala potatisen och skär den i små bitar
2. Skiva purjolöken
3. Skala och skär löken i smindre bitar
4. Hetta upp matolja i en kastrull och lägg ner grönsakerna. Fräs på medelvärme i ca 5 minuter. Rör hela tiden så inget bränner fast.
5. Häll på vatten och fond.
6. Låt allt koka i ca 15 minuter.
7. Mixa soppan med en stavmixer tills den är slät.
8. Blanda i créme fraichen och smaka av med salt och peppar.
9. Strö över hackad persilja.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar