Grönsaker för ugnsrakning. Foto. ©nini.tjader.2016 |
Något jag ofta lagar till är grönsaker i ugn.
Ingredienser
LökMorötter
Palsternackor
Randiga rödbetor
Potatis
(en burk krossade tomater)
Gör i ordning ungefär lika mycket av varje grönsak du använder. Du kan använda purjolök istället för lök. Här använde jag små steklökar, men vanligen använder jag vanlig gul lök, skuren i klyftor. Du kan också ha i färska champinjoner. Och rotselleri. Egentligen kan du använda vilka hårda grönsaker du vill.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.2. Skala och skär alla grönsaker i lite större bitar. Helst samtliga i ungefär samma storlek. Lägg alla i en ugnsform.
Persilja, citrontimjan, rosmarins och vitlök. Foto. ©nini.tjder.2016 |
3. Hacka kryddörter och strö över grönsakerna. Här har jag använt persilja, citrontimjan, rosmarin och vitlök. Vitlöken pressar jag över och blandar ner bland grönsakerna.
4. Salta och peppra och strö även över lite chiliflakes.
5. Häll över olivolja.
Färdig att sätta in i ugnen. Foto. ©nini.tjader.2016 |
6. Blanda alltihop.
(Ibland häller jag över en burka krossade tomater också).
7. Sätt in i mitten av ugnen, och låt stå i cirka 35-40 minuter. Hur lång tid det tar beror på vilka grönsaker du använder och hur stora bitar du skurit dem i.
Färdiga ugnsgrönsaker. Foto: ©nini.tjader.2016 |
Stekta ägg med paprikapulver. Foto. ©nini.tjader.2016 |
Naturligtvis kan du äta dem med korv, kött, fisk eller vad du vill till.
Jag gör alltid en stor panna med ugnsgrönsaker och fryser sedan in i portionsförpackningar. Bekvämt nötta gång du vill ha det. Värm i mikron.
Ugnsgrönsaker med stekta ägg. Foto. ©nini.tjader.2016 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar