Ädelostgratinerad blomkålsgratäng. Foto: ©nini.tjader.2016 |
Ingredienser för 2 portioner
• Ett litet färskt blomkålshuvud• En liten (liten = tårtbitsstorlek à la Kvibille) bit Ädelost (valfri sort)
• 1-2 dl grädde
• Finstrimlad skinka, eller kokt skinka, eller ett paket bacon
Ädelostgratinerad blomkålsgratäng. Foto. ©nini.tjader.2016 |
Gör så här:
• Sätt ugnen på 225°C• Skölj och fördela blomkålen i mindre buketter som du lägger i en ugnsform (osmord). Ju mindre buketter, desto snabbare går tillagningen.
• Salta försiktigt – övriga ingredienser ger sälta – och strö över lite svartpeppar.
• Klipp baconet (eller skinkan) i mindre bitar och fördela över blomkålen.
• Smula över ädelosten.
• Häll över grädden.
• Tillaga i cirka 30 minuter. Håll koll på att blomkålen mjuknat och att osten fått fin färg.
Servera med en grönsallad med tomater.
Ädelostgratinerad blomkålsgratäng. Foto. ©nini.tjader.2016 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar