2016-08-27

Sensommar och hårda vindar

augustihimmel
Augustihimmel 2016-+8-27. Foto: ©nini.tjader.2016

Så här skrev jag för precis ett år sedan och det gäller än:

"Förstår mig inte på folk som tror att sommar enbart är sol och värme och tycker att det är höst så fort det regnar, är dimma, blåser, är grått... Det är sommar det med. Så fort det regnar säger dom att nu är sommaren slut och hösten här... och så har dom sagt sen midsommar typ. Från Wikipedia "I Sverige definierar SMHI sommaren som den tid när dygnsmedeltemperaturen stadigvarande är över 10 °Celsius." Och idag är solen stor och gul och det är varmt ute. NJUT. Ta inte ut höst och vinter i förtid."

äppelträd
Äppeltider. Foto. ©nini.tjader.2016
I folks trädgårdar hänger äpplena på vänt att bli mogna. Det blir mycket äpplen i år. Synd att jag inte känner någon som har äppelträd och för mycket äpplen…

krukor, trädgård
Utanför uteplatsen. Foto: ©nini.tjader.2016

Idag blåser det. Igen. Hårda vindar. Igen. Alla krukor som stod på stubbar där ute står nu på marken igen.

millionbelles
Millionbelles i ampel. Foto: ©nini.tjader.2016
Ampel som hängde på en krok står också på marken tills det slutar blåsa. Man vill ju inte att krukorna ska flyga omkring… Eller att växterna i dem ska krossas när de flyger iväg. Det räcker så bra med de som flög iväg förra gången det blåste så här. Då blev jag två större, vita krukor fattigare. Krukorna blev krukskärvor och växterna i dem blev delvis decimerade.

petunior
Stor kruka med petunior. Foto: ©nini.tjader.2016
Även den stora krukan med vita petunior fick flytta ner från sin stubbe. Den lilla upphöjningen räcker för att de ska blåsa ner och omkull.

krukväxter
Golvet på uteplatsen 2016-08-27. Foto. ©nini.tjader.2016
Golvet på uteplatsen ser återigen ut som en blomsterhandel. Allt som skulle kunnat riskera att blåsa ner är nerflyttat till golvnivå. Inget står kvar på räckena. Det som hänger på planket är det ingen fara med.

Idag blåser det hårda vindar. Men det är inte höstvindar. Det är varmt ute – även om temperaturen sjunkit sen igår – och himlen är blå med lite vita molnstrimmor i. Inte alls som den på bilden nedan. Det var i förra veckan.

augustihimmel
Augustihimmel 2016. Foto:©nini.tjader.2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar