2014-09-05

Grönsaker i ugn

ugnsgrönsaker
Foto: ©nini.tjader.2014
En av mina standardrätter som jag gör regelbundet är grönsaker i ugn. Den kan varieras i det oändliga beroende på vilka ingredienser man har hemma/eller köper.

På bilden ovan är det små färskpotatisar, champinjoner, purjolök, små steklökar, persilja och oregano. Men det kan lika gärna vara squash/zuchini, morötter, palsternacka, potatis, skivad gul lök eller någon annan blandning. Ibland häller jag en tetra krossade tomater över det hela.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.
Skiva/hacka/skär i lika stora bitar.
Strö över rikligt med örtkryddor och eventuell persilja samt salt och svartpeppar.
Häll på lite olivolja. Rör runt så allt blandas och olivoljan kommer på samtliga ingredienser.
Sätt in ugnen i cirka 30-45 minuter. Kolla så det inte bränns.

Jag gör det här i stor ugnsform.
Jag fryser in de färdiga ugnsgrönsakerna i lagom stora portionskartonger. Värms i mikron direkt från frysen i cirka 8-9 minuter.

Äts med valfria tillbehör som kan vara köttbullar, stekt fisk, en god biff, stekt ägg… Kan även ätas som ensamrätt eller med riven ost på när det ändå är i mikron.

1 kommentar: