2014-09-27

Örtkryddad fläskkarré

Bilden lånad från Vardagsmaten.se

Örtkryddad fläskkarré med klyftpotatis

(Ursprungsreceptet kommer från Vardagsmaten.se. Jag har gjort om det något).

Ingredienser till örtsås

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
3 msk provençalska kryddor (frysta) ELLER rikligt med finhackad/finklippt färsk timjan, basilika, oregano, rosmarin och persilja
1 msk olivolja
1 stor krossad vitlöksklyfta

Ingredienser till fläskkarré

600 g hel fläskkarré eller skivad fläskkarré med eller utan ben
3 msk provençalska kryddor (frysta) ELLER rikligt med finhackad/finklippt färsk timjan, basilika, oregano, rosmarin och persilja
3 msk olivolja
salt, svartpeppar

1,5 kg potatis, 1msk olivolja, 1 tsk salt

Servera med ca 250 g kokta haricots verts

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°

2. Blanda ihop yoghurten med örtkryddor och vitlök och olivolja.

3. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsform täckt med bakplåtspapper. Torka av potatisen om den är våt. Droppa över olivolja och tillsätt salt. Rör om i potatisen så att olivolja och salt sprids på alla potatisklyftor. Sätt in ugnen i cirka 30 minuter.

4. Om du använder färska kryddörter, hacka eller klipp dem fint och blanda ihop med olivoljan och lite salt. Fördela örtblandning över fläskkarréskivorna på båda sidor.

5. Värm en grillpanna eller stekpanna när det är cirka 10 minuter kvar för potatisen. Stek sedan fläskkarrén på båda sidorna tills den är klar. Tar några minuter på varje sida.

Om du använder hel fläskkarré, tillaga den i ugnen dagen innan. Skär sedan upp och pensla skivorna på båda sidorna med blandningen av örtkryddor och stek dem i grillpanna eller stekpanna några minuter på varje sida.

6. Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Lägg i haricots verts och låt dem koka max 3 minuter.

Servera fläskkarrén med haricots verts, örtsås och klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar