2014-06-28

Kyckling och ädelost på mjukt tunnbröd

Innan kycklingen kommit på. Foto: ©nini.tjader.2014
Det här ska egentligen vara wraps men personligen har jag aldrig lyckats rulla ihop dem. Det går lika bra att lägga innehållet på det mjuka tunnbrödet utan att rulla ihop det.

Receptet kommer ursprungligen från Aftonbladets Viktklubb (som jag hade fri tillgång till under de år jag arbetade på Aftonbladets teknikavdelning) och jag har gjort det av och till sedan 2007. Om man inte tänker använda det som viktreducerings-recept kan man ha mer ädelost, mer kyckling och mer sås. Och naturligtvis även mer grönsaker. Gott är det under alla förhållanden.

Ingredienser (för en person)
100 gram kycklingkött från en grillad kyckling (latmansvarianten är att köpa färdig, fryst salladskyckling och tina den, eller färdiggrillad kyckling, eller ett par kycklingfiler som grillas eller steks och sedan strimlas)
0,5 st äpple i skivor eller tärningar
37,5 gram blandad sallad i fina bitar
37,5 gram gurka i skivor
50 gram tomater i bitar
25 gram ädelost
60 gram mjukt tunnbröd (eller tortilla för wraps)
0,25 gram gräddfil eller turkiskt/grekisk/rysk yoghurt
0,5 - 1 msk sweet chilisås

När kycklingen kommit på. Foto:©nini.tjader.2014

Gör så här
Lägg tunnbrödet på en skärbräda.
Fördela kyckling, äpple, sallad, gurka och tomat ovanpå.
Smula över ädelosten.
(Rulla ihop bröden).
Blanda gräddfil/youghurt och sweetchilisås.
Servera såsen till eller på.

Med såsen på. Foto:©nini.tjader.2014

1 kommentar:

  1. Mmm, det låter riktigt gott! Låter som perfekt sommarmat!

    SvaraRadera