2014-06-22

Köpa plantor på postorder

trädgårdssolbrud, morheim beauty
Trädgårdssolbrud Morheim Beauty. Bilden lånad från internet.
Det händer att jag köper plantor på postorder eftersom urvalet hos Bauhaus, Plantagen och Hornbach (som är de jag har närmast till) ofta är väldigt enahanda. Och att handla hos Zetas – som har ett bra sortiment och är ganska välsorterade – blir dyrt. Zetas kostar alltid mer än de andra. Senast handlade jag två perenner på REA hos Odla.nu.  Nämligen två stycken röda trädgårdssolbrud 'Moreheim Beauty'. Jag har tidigare varianter av solbrud. Jag har en rosa "Magnus" och en vit, och från förra året ens tor tuva gula som blommar först mot sensommaren. Snälla och bra perenner. Tidigare har jag handlat pelargonsticklingar från Odla.nu och en del fröer. Den här gången krukodlade perenner på REA…

Paketet. Långt och lätt.
Paketet öppnat.
De två plantorna.
Utsläppta ur sina paket. En stängel med knopp var tyvärr av på ena plantan.
På plats bredvid blåklinten, framför en vresros.
Stadiga och bra plantor. En av stänglarna med blomknopp var tyvärr av på ena plantan, men det fixar väl till sig med tiden. Runt fötterna har den fått en ring av krassefrö… Jag brukar inte ha tur med krassefrö, men går det så går det. Nästa år räknar jag med att tuvan med den röda solbruden ska ha vuxit sig större.

Odla.nu har ett bra sortiment och jag har tidigare köpt både fröer och sticklingar från dem. Det här var första gången med krukodlade plantor vilket tydligen är nytt hos dem. De har också en bra site. Det enda jag inte gillar med dem är att leveranserna tar lite väl lång tid från order till att den kommit fram. I det här fallet tog det drygt två veckor. Det tycker jag är lång tid… Var gång jag handlar från dem hinner jag börja undra vart paketet tagit vägen innan det är framme.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar