Bilden lånad från Hemmets Journal. |
Den här cheesecaken fick vi ibland på en av mina arbetsplatser. Hon som brukade göra den heter Ewa.
Ingredienser
• 3 ägg• 3 dl vispgrädde
• ca 1 1/2 dl socker (ska egentligen vara 2 dl, men Ewa tycker att det är godare att ta lite mer vaniljsocker istället)
• 125 g Philadelphiaost
• ca 1 1/2-2 msk vaniljsocker (ska nog bara vara en egentligen)
• ca 10 digestivekex
Gör så här:
Man behöver 3 bunkar, varav en rätt så stor.- Vispa äggvitorna till skum i bunke nr 1.
- Vispa grädden i bunke nr 2.
- Vispa äggulor och socker i den stora bunken.
- Blanda ner Philadelphiaost och vaniljsocker (i den stora bunken).
- Rör ner vispgrädden i den stora bunken och vänd till sist i äggvitorna försiktigt.
- Smula kexen och strö hälften i botten på en form med löstagbar kant.
- Häll i smeten och strö resten av kexen ovanpå.
- Ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Ibland fick vi den serverad med garnering av skivade kiwifrukter på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar