2015-06-01

Historien om en gräsmatta

Efter årets första klippning. Foto: ©nini.tjader.2015

Förra året sammanfattade jag historien om gräsmattan utanför som man passerar när man kommer in i vårt område från busshållplatsen. Den här gräsmattan ovan.

Här finns den historien.

I år ser den ut som ovan och nedan. De två stoppstenarna vi placerade ut i hörnet av den tidigt i höstas har också hjälpt till att bilar inte kör in där. Förhoppningsvis får gräset här vara i fred nu. Det var mycket jobb med att få liv i den förra sommaren. Inte bara på grund av uppgrävningen utan för att det sedan blev varmt och torrt vilket krävde mycket vattning för att få liv i gräsfröet.

Gräsmattan är inte perfekt, men den är grön och har inte allt för stora skador. Den är i varje fall inte uppgrävd eller har stora hjulspår…

Foto: ©nini.tjader.2015
Det roliga är också att det lilla äppelträdet vid bänken blommar riktigt fint i år. Det har haft en enda blomma för två år sedan, som någon bröt av… Men i år ser det fint ut.

Det blir också mycket vinbär i år om de kart jag ser nu mognar. Förra året kom bara de röda vinbären och betydligt mindre än tidigare år. De svarta var det riktigt dåligt med. Uppgrävningen för anläggningen av fibernät tog hårt på dem då. Men i år ser det bra ut.

Röda vinbär. Foto: ©nini.tjader.2015
Så här ser det ut på de gamla buskarna med röda vinbär.

Svarta vinbär. Foto: ©nini.tjader,2015
Och så här ser det ut på de med svarta vinbär.

Buskarna är gamla, troligen planterade runt 1985 när området byggdes och i anslutning till dagiset som fanns här tidigare. Vinbärsbuskarna är föreningens allmänna och vi kan alla plocka från dem. Ser fram emot fler bär i år än förra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar