2015-05-26

Snart så…

syrener, lilacs
Syren. Foto: ©nini.tjader.2015

Snart slår syrenerna ut för fullt. Så här såg det ut igår morse på väg hem från gymet. Det finns ett antal större syren-häckar på vägen som jag bevakar. Syrener är löfte om sommar – även när det verkligen inte känns som sommar ute. Det är alldeles för kallt.

syrener, lilacs
Syrener. Foto: ©nini.tjader.2015

Tröttande häromdagen på mina mer än en meter långa gröna blad på julens två amaryllis (som stått gömda bakom gardinen i vardagsrummet sen de blommat klart) och klippte ner dem – innan jag hade googlat på hur man över-somrar amaryllis… Får sätta tillbaks lökarna i sina krukor igen, med jord. Nu utan blad. Sen får vi se. Särskilt den vita vill jag gärna över-somra. Om det går.

amaryllis
Amaryllislökar. Foto: ©nini.tjader.2015
I övrigt är det maskrostider. Som tur är inte precis hos mig. Jag har jagat dem sen de första började visa sig och vårt hörn av trädgården är nog ett av få i området som är i princip maskrosfritt. Men ni vet hur det är. Så fort man vänder sig om finns där ytterligare en maskros.

maskrosor
Maskrosor. Foto: ©nini.tjader.2015
I min jakt på växter till uteplatsen och tur-och-retur Ikea för att lämna tillbaka en badrumsarmatur som inte går att montera till elen i mitt badrum, har jag åkt mycket buss. Det här, nedan, är min busshållplats utanför där jag bor, när jag ska iväg någonstans. På andra sidan vägen finns den hållplats man kommer till om man kommer från Tumba C.

busshållplats, lövholmenvägen
Min busshållplats. Foto: ©nini.tjader.2015
Ja, jag bor där bakom bullerplanket, bortom skylten för övergångsstället. Det är mycket träd i det hörnet bakom planket. Så här års syns inte huset från den här vinkeln.

Härifrån åker jag till Tumba C och byter buss, eller till pendel i förekommande fall.

Tumba C buss terminal
Tumba C buss-terminal och pendeltågsstation. Foto: ©nini.tjader.2015
En ovanligt tom buss-terminal… Alla bussar hade precis gått, som så ofta är fallet när man kommer med en buss och ska vidare med en annan vid Tumba C. Bussarna synkar med pendeln, men inte med varandra. Extremt dålig logistik här.

Snart bör man nog börja dokumentera hur Tumba C ser ut nu. Under/efter sommaren börjar den stora ombyggnationen och inbyggnaden av buss-terminalen och centrumanläggningen (den ska bli större). Vi kommer att få ett h-e med övergång mellan bussar och pendel så länge byggnationerna pågår. Värst drabbade kommer bilisterna att bli eftersom de blir av med en hel del parkeringar som bussarna kommer att använda under byggtiden.

Vissa väntetider där kan man roa sig med att titta på vackra moln. Som här. Ett hål mellan svarta moln. Också ett hål mellan regnskurarna.

moln
Moln. Foto: ©nini.tjader.2015
Samtliga bilder i det här inlägget är tagna med iPhone 5s.

1 kommentar:

  1. Här har syrénerna slagit ut och doftar som alltid underbart :-)

    SvaraRadera