2016-03-17

Kaktus-love

kaktus
En av mina kaktusar. Foto:©nini.tjader.2016
Jag älskar kaktusar.
Önskar jag hade plats för fler.
Just nu har jag två gamla, en liten nyplanterad och en s.k. November-kaktus som blommar flera gånger om året som jag har utomhus över sommaren.

kaktus
Baby-kaktus för plantering. Foto: ©nini.tjader.2016
Jag vet inte ens vad mina kaktusar "heter"/har för namn.
De två nedan har jag haft riktigt länge.

kaktus
Förra året blommade den här. Foto: ©nini.tjader.2016

Den här plockar jag baby-kaktusar av när de blir för många. För det mesta åker de i soporna, men nyligen gjorde jag en nyplantering av några småttingar. Vi får väl se om de tar sig.

kaktus
Nyplanterade kaktus-bebisar. Foto: ©nini.tjader.2016
kaktus
Gamla kaktusen. Foto: ©nini.tjader.2016

Den stora, gamla kaktusen bor i en kruka från Ikea med lite speciell form. Den är trekantig men oregelbundet och höjden på krukan varierar runt om. De säljs inte längre hos Ikea, men de hade dem ganska länge. Från början hade jag just den här kaktusen i två separata krukor, men de fick flytta ihop i den här krukan. Ursprungskaktusen fick jag av f.d. grannen Monica för rätt många år sedan.

kaktus
Också en gammal kaktus. Foto: ©nini.tjader.2016

Kaktusen ovan har jag glömt hur länge jag haft den. Men jag har haft den sedan den var riktigt liten. Förra året blommade den med massor av blommor. I år trodde jag inte det skulle bli några blommor, men häromdagen kom de… Inte så många som förra året, men de kommer i alla fall. Än så länge ser jag tre stycken.

kaktus
Kaktusblommor på G. Foto. ©nini.tjader.2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar