|
Ugnsbakad fisk med rostade grönsaker. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Den här ugnsbakade fisken har blivit ett av mina favoritrecept. Det publicerades i Icas tidning Buffé för några månader sedan.
Här finns originalreceptet. Jag har gjort en del modifieringar och tillägg till det.
|
Imgredienser till ugnsbakad fisk. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Ingredienser
- 3 små potatisar, ca 150 g (eller så många man vill ha för en person)
- 100 g zucchini
- 1 liten rödlök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- hacklad persilja
- 1 halv citron in klyftor eller skivor
- svarta oliver efter smak
- fänkol
- cocktailtomater
- olivolja
- ca 150 g laxfilé utan skinn, eller torskrygg
- salt
- peppar
Gör så här
|
Ugnsbakad fisk innan fisken är på. Foto: ©nini.tjader.2020 |
- Sätt ugnen på 225°C
- Skölj potatis och zucchini. Potatisen behöver inte skalas.
- Halvera potatisarna
- Skär zucchinin i skivor
- Skala och klyfta löken
- Skär citron i klyftor eller skivor
- Skiva fänkol
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med vitlök, persilja, olja, 2 krm salt, ½ krm svartpeppar (för 1 portion).
- Droppa olivolja över
- Ställ i mitt av ugnen i ca 15 minuter.
- Krydda laxen/torskryggen med 1 krm salt och ½ krm svartpeppar (för 1 portion).
|
Halverade cocktailtomater. Foto: ©nini.tjader.2020 |
- Skölj och halvera cocktailtomaterna
- Ta ut formen och lägg fisken på grönsakerna och tomater och svarta oliver runt omkring
- Droppa olivolja över fisken och tomaterna
- Ställ in i ugnen igen i ytterligare 15 minuter. Om du använder torskrygg tar det något längre tid. Titta på den för att se om den är klar. Eftersom fisken ligger ovanpå grönsakerna är det lätt att se om den är klar.
|
Ugnsbakad fisk. Foto: ©nini.tjader.2020 |
|
Ugnsbakad fisk med rostade grönsaker. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Till servering: Aioli.
|
Aioli. Foto: ©nini.tjader.2020 |
|
Ugnsbakad fisk med rostade grönsaker. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar