Grekisk makrill innan den åkte in i ugnen. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Ingredienser
• 400 gram fryst makrill
• 150-200 gram fetaost
• 2 msk repad färsk oregano (eller torkad)
• 1 burk tomatsås/pastasås 400-500 gram. Jag använde Paolo Reorbertos Pastasås Napolitana. Det går säkert lika bra med en burk krossade tomater.
• 100 g kärnfria svarta kalamataoliver
• flingsalt och svartpeppar
Grekisk makrill. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°
2. Skär fisken i 8 bitar.
3. Smula 100 fetaost över 4 fiskbitar och tryck till. Krydda med oregano och salt och peppar.
4. Lägg de resterande fileerna ovanpå. Skinnet uppåt på den övre, skinnet nedåt på den undre, fiskköttet inåt på båda bitarna.
5. Smörj en ugnsform med antingen olivolja eller smör-, raps- och solrosolja
6. Sätt in i ugnen i ca 7-8 minuter. Fisken behöver INTE vändas.
7. Ta ut ur ugnen och häll såsen runt omkring fiskfileerna och tillsätt oliverna. Smula över resten av fetaosten.
8. Sätt in i ugnen igen i cirka 5-7 minuter.
7. Ta ut och smula eventuellt över mer oregano.
8. Servera med kokt potatis eller pasta och en grönsallad.
Det blev jättegott.
Grekisk makrill. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar