|
Krusbär. Foto: ©nini.tjader.2015 |
Förra året, efter att krusbären var klara och plockats av, flyttade vi krusbärsbusken till en soligare och ljusare plats. Vi tyckte vi fick så få bär och att de var mindre än vi tyckte att de skulle vara.
|
Krusbär. Foto: ©nini.tjader.2015 |
Det är röda krusbär. Och jag delar dem med grannen.
|
Krusbär. Foto: ©nini.tjader.2015 |
Och rödare och rödare har de blivit. Men det har tagit tid.
|
Krusbär. Foto: ©nini.tjader.2015 |
Enda sättet att veta om de var klara eller inte var att provsmaka då och då.
Häromdagen var de klara. Igår, mellan regnskurarna, plockade vi av alla bären och delade upp dem mellan oss.
Större och rödare än förra året, ja. Fler? Nej. Det blev ca 128 gram var…
Tror att det var för kallt och för få insekter då de blommade.
|
Krusbär. Foto: ©nini.tjader.2015 |
Vad gör man med 128 gram krusbär?
Jo, krusbärskaka. Recept här.
För lite krusbär? Lägg till röda eller svarta vinbär.
|
128 gram krusbär. Foto:©nini.tjäder. |
Bild på kakan lägger jag till senare idag när den är klar. Ska först ut och repa av lite färska röda vinbär från de allmänna buskarna. Nästan övermogna, men desto sötare då.
2015-08-01 kväll. Här är den färdiga kakan. Grannen och jag åt en bit var av den, med vaniljglass. Hon gjorde smulpaj med sina krusbär och röda vinbär. Som jag fick en bit av. Goda båda två. Avåts till kaffet ute i trädgården i SOLEN som för en gångs skulle sken idag i princip hela dagen. Bara något enstaka moln passerade.
|
Krusbär- & röda vinbärs kaka. Foto: ©nini.tjader.2015 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar