2015-08-08

Kycklinglever-gryta






kycklinglever
Kycklinglever-gryta. Foto: ©nini.tjader.2015
Alla gillar inte lever, och alla gillar inte heller kycklinglever. Men jag tycker att det är gott. Jag använder fryst kycklinglever och har det gärna i frysen till jag en dag får lust att göra något med den. Det här är den rätt jag då oftast gör.

Om du vill kan du steka med bacon. Personligen är jag inte förtjust i idén att använda bacon som krydda i tid och otid tillsammans med all möjlig mat, så jag har inte med bacon. Du kan också pressa i vitlök efter smak och även ha i basilika.

kryddgrönt
Lök, vitlök och örter till grytan. Foto:©nini.tjader.2015

Ingredienser


1 pkt djupfryst kycklinglever
Champinjoner (burk eller färska)
Gul lök
(En pressad vitlöksklyfta)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitt matlagningsvin (kan uteslutas)
Persilja (helst slätbladig)
Salvia
Timjan (och/eller rosmarin)

Gör så här

Fräs de skivade champinjonerna i torr stekpanna tills vattnet försvunnit (eller fräs avrunna burkchampinjoner i olivolja).
Häll i olivolja.
Häll i den hackade löken (ca 1 stor) och fräs med champinjonerna.
När det börjar se klart ut, lägg i kycklinglevern som skall vara skuren i mindre tärningar.
Rör om.
Fräs alltihop tills levern fått färg och verkar genomstekt (går ganska snabbt).
Salta och svartpeppra.
Häll över RIKLIGT med finfördelad salvia och timjan och/eller rosmarin och till sist RIKLIGT med hackad persilja.
(Häll över ca 1 dl vitt matlagningsvin och rör om).
Låt fräsa ihop lite.
Servera genast med kokt ris eller pasta. Tomater är gott till.
Man kan att ha riven parmesan över om man vill (om man äter den till pasta). Men det går lika bra utan.
I originalreceptet mixade de ihop alltihop i mixer och åt det sedan på bröd, ungefär som bredbar leverpastej. Det kanske är en bra idé om man får över av röran. Annars tycker jag den är godast utan att bli mixad.
Sett på TV i ett brittiskt reportage från en fabrik där en italiensk kock lagade maten./nini

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar