2014-10-15

Dags för tofflor

Foto: ©nini.tjader.2014
Jag är en sån som fryser om fötterna inomhus. Bor i marknivå, och mina golv – förutom i badrummet som har värmegolv – är, som jag upplever det, kalla.

Nu har jag gått barfota sen någon gång strax efter midsommar utan att frysa om fötterna. Nu går det inte längre (utom korta stunder).

När jag tog fram mina favorittofflor visade det sig att de sett bättre dagar.

Foto: ©nini.tjader.2014
Jag har i åratal köpt mina tofflor från http:/www.landsend.co.uk. Jag älskar deras fleecetofflor. Mjuka och varma. Har funnits i massor av färger över åren. Går att tvätta i maskin.

Men de har gjort om modellen över tiden. Så nu när jag beställde nya, som levererades på en vecka från beställning (vilket är snabbare än de flesta svenska postorderföretag), blev det de här:

Foto: ©nini.tjader.2014
Riktigt julröda. Kanten i bak har blivit något högre och tjockare och sulan (som är en gummisula som man inte halkar med) har fått en kant (i syntetmocka) som går upp en bit på toffeln. Nu ska jag inte frysa om fötterna. Gör jag det har jag ett annat par, också från Lands' End, som jag haft ett par år. Också de röda, men mer heltäckande.

Foto: ©nini.tjader.2014

De har en finurlig ögla i bak-kappan så det är lätt att dra på sig dem. Och sulan är så pass bra att man utan fara för tofflorna kan gå ut och hämta posten i dem eller ut med soporna. Bak-kappan är i mocka. De här har jag haft i några år och de håller. Säljs inte längre.

Svenska tofflor kan man ju inte köpa.… Har inte hittat några som är både mjuka, bekväma, lagom varma och färgglada och inte har någon klack. Svenska tofflor i damstorlek har oftast klack. Klack! Klack på en toffel är riktigt dåligt som jag ser det. Eller så är de utsmyckade på märkliga sätt. Sulorna är oftast under all kritik.  En och annan som jag skulle acceptera finns det kanske där ute, men de är sällsynta. Ikeas gästtofflor i frotté är OK, men de värmer ju inte precis… Och de tofflor Ikea har just nu i tovad ull är lite för mycket ull…

Jag håller mig till tofflor från Lands' End i fleece. De är bra på alla sätt. Finns både för dam, barn och herr. (Nej, de har inte sponsrat det här inlägget).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar