2021-03-03

Mina golv är klara

Överst vardagsrumsgolvet, underst golvet i inre hallen.

Den 27 februari 2021 blev mina golv helt klara och för första gången på över ett år fick jag golv i hela lägenheten. Det var en sån lättnad att det äntligen blev klart.

Golvet i köket är ett vitt laminatgolv från Pergo. Golven i inre och yttre hall, klädkammare och förråd är en tre-stavs ekparkett från Kährs.

Vardagsrumsgolvet som gjordes våren 2019 efter den läckan (2 ställen på radiatorrören) är också en tre-stavs ekparkett. Den skiljer sig från den nyaste på att den är blank, den nya matt. Men det stör mig inte.

I hallarna vände vi på riktningen av parketten jämfört med hur det var tidigare för att få ett bättre flöde av plankornas riktning.

Överst golvet i inre hallen, nederst golvet i vardagsrummet. Foto: ©nini.tjadr.2021

Eftersom golvåtgärdena räknades som två olika vattenläckor, först den i köket, sen den vi upptäckte i inre hallen när ytskiktet skulle läggas där, åkte jag på två självrisker hos Trygg Hansa på vardera 2000 kronor. Dessutom kostnad för åldersavdrag. Totalt har det kostat mig 8500 kronor. Trots att jag själv inte vållat skadorna eller vattenläckorna. Den i köket var ju ett element som sprang läck i samband med att föreningen bytte rattar på alla radiatorer i föreningen. Den andra kom ju utifrån från ett rör inne i huset och tog sig in hos mig.

Inte kul att behöva betala 8500 kronor för skador som inte jag själv orsakat. För att kunna betala det lånade jag kontanter från mitt Handla Hemma konto hos Ikea. Vilken pensionär har 8500 kronor att slänga upp bara så där???

Skarven mellan yttre och inre hall. Foto: ©nini.tjader.2021

Nu är det i alla fall klart och jag har kunnat flytta tillbaka allt som varit utspritt i lägenheten dit där det ska vara. Och har kunnat dammsuga och damma. En del småfix återstår samt utsortering av papper i arkivet. Tvätta fönster när det blir varmt nog ute.

Överst det vita golvet i köket, underst golvet i inre hallen. Foto: ©nini.tjader.2021


Vissa mindre ändringar i möbleringen har det också inneburit. Som att min arbetshörna i mindre hallen inte har återuppstått och stationär dator och skrivare fortsatt får vara i vardagsrummet. 

Arbetsstationen i vardagsrummet. Foto: ©nini.tjader.2021

Jag återkommer inom kort med bilder på hur det nu ser ut hemma hos mig.

1 kommentar:

  1. Trevlig blogg du har :) Så trist med vattenläckorna. Tycker det låter konstigt att din självrisk inte betalas av föreningen.

    MVH
    Caroline

    SvaraRadera