Rabarber, andra skörden 2019. Foto: ©nini.tjader.2019 |
Rabarber. Foto: ©nini.tjader.2019 |
Av de 250 grammen gjorde jag en rabarberchutney. Chutney är SÅ gott till kött och kyckling.
Jag använder ett recept från Dansukker som är enkelt och snabbt. Så här:
Receptet är också det från Dansukker. Så här:
Rabarbersirap
3 stjälkar rabarber i bitar
3 1/2 dl vatten
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
Rabarberchutney. Foto: ©nini.tjader.2019 |
Ingredienser Rabarberchutney
500 g rabarber i bitar
150 g gula eller gröna russin
1 1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 msk riven, färsk ingefära
2 tsk Colmans senapspulver
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
150 g gula eller gröna russin
1 1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 msk riven, färsk ingefära
2 tsk Colmans senapspulver
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Blanda samtliga ingredienser i en gryta och sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Rör om och koka under omrörning i ytterligare cirka 5 minuter tills du har den konsistens på chutneyn som önskas.
Eftersom jag bara hade 250 gram rabarber gjorde jag en halv sats, dvs. hälften av alla ingredienser.
Rabarbersirap på G. Foto: ©nini.tjader.2019 |
Rabarbersirap
Jag ville också göra rabarbersirap att använda bland annat till Rabarber Margarita. Men jag hade ju slut på rabarber så fick inhandla på ICA. Som tur är finns den fortfarande att köpa. Jag köpte 3 stjälkar, ganska grova.Receptet är också det från Dansukker. Så här:
Rabarbersirap
3 stjälkar rabarber i bitar
3 1/2 dl vatten
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
Gör rabarbersirapen. Låt ingredienserna koka ihop i cirka 15 minuter.
Sila i en grovmaskig sil. Pressa försiktigt rabarbern så all saft rinner ut. Låt svalna.
Rabarber Margarita
4 cl tequila
2 cl cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbersirap
salt
2 cl cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbersirap
salt
Skaka tequila, cointreau, limejuice och rabarbersirap.
Servera i cocktailglas med saltad kant.
Servera i cocktailglas med saltad kant.
Tips!
Den snyggaste saltranden får du genom att gnida kanten av glasets utsida med en citronskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt.
Den snyggaste saltranden får du genom att gnida kanten av glasets utsida med en citronskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt.
Receptet är framtaget av
Rabarbersirap. Foto: ©nini.tjader.2019 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar