Halloumiburgare. Foto:©nini.tjader.2017 |
Ingredienser:
1 förpackning halloumi (hel bit, inte skivad)250 gram zucchini
1/2 tsk salt
2 ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör eller olivolja eller smör- & rapsolja till stekning.
Gör så här:
Riven halloumi. Foto: ©nini.tjader.2017 |
Riven zucchini. Foto:©nini.tjader.2017 |
Strö över salt och låt stå minst fem minuter. Var sparsam med saltet eftersom burgaren annars blir för salt. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda ner zucchinin i bunken med riven halloumi och blanda ordentligt.
Tillbehör till halloumiburgare. Foto: ©nini.tjader.2017 |
Halloumiburgare innan stekning. Foto: ©nini.tjader.2017 |
Fyra halloumiburgare. Foto: ©nini.tjader.2017 |
Stek burgarna på båda sidor tills de får fin färg. Jag stekte mina i smör-, raps- & solrosolja. De kan också stekas i smör eller olivolja eller en blandning av smör och olivolja.
Servera med en grönsallad eller valfria tillbehör. Det finns de som äter potatis eller potatismos till halloumiburgare men det tyckte jag personligen lät helt fel…
Mina blev tyvärr lite för salta vilket förmodligen berodde på saltet som skulle dra ur vätskan ur den rivna zucchinin. Dessutom hade jag lite för mycket chiliflakes i. Men i övrigt blev de helt OK.
Halloumiburgare. med sallad Foto: ©nini.tjader.2017 |
Vilken bra idé att riva och blanda upp halloumin! Som ickeköttätare tröttnar man faktiskt på halloumiskivorna ibland. Ska absolut prova. Men låter kanske bli att vattna ur zucchinin :)
SvaraRadera