2015-04-30

Nya skor

promenadskor, gympaskor
Nya skor. Foto: ©nini.tjader.2015
I höstas sprack mina Asics gympaskor med meshöverdel. De var bara två år gamla. Plötsligt när jag var ute och gick kom tårna ut genom meshen och skorna var helt körda. Det var direkt i soporna. Eftersom det var oktober var det ingen vits att köpa nya just då. Säsongen var över för lättare skor. Så jag beslöt mig för att vänta till våren. Kvar hade jag ett par ännu äldre Asics skor, också med mesh, också med ett hål i meshen. Men de var kvar bara för backup och för att användas där det inte gjorde något om de blev smutsiga etc. De är fortfarande kvar. Dags att kasta dem?

promenadskor, gympaskor
Äldsta skorna. Foto: ©nini.tjader.2015
De urgamla (ca 7-8 år) skorna har tjänat mig bra och de är fortfarande sköna att gå i. Fransiga i tårna och hål i meshen ovanpå på ena skon. Men än sticker inte tårna ut ur dem…

promenadskor, gympaskor
Nya skorna. Foto: ©nini.tjader.2015
Nya skorna är Haglöfs med Asics sula. Samma läst som mina vinterskor, fast i ett luftigare (men inte mesh) material. Gore-Tex så man inte blir våt om fötterna när det regnar.

Enligt XXL (där jag köpte skorna) har Asics köp upp Haglöfs skor.

Mina vinterskor är som sagt samma läst, men varma, eftersom de är i läder (också med Gore-Tex). Behövde lite lättare skor för mellansäsongerna. Och jag gillar att de är svarta med röda detaljer. Har aldrig varit särskilt förtjust i vita gympadojor/promenadskor. Lite i dyraste laget var de här, men sköna. Och det är viktigt med bra skor. Jag behöver också en lite bredare läst eftersom jag har breda, ganska foträta fötter och de billigare skorna är både stela, stumma och för smala (jo jag har provat flera modeller). Och i värsta fall trycker de även på hälarna.

Men de här är jättesköna. Har varit ute och provgått. Jag är nöjd med skorna även om jag inte är så nöjd med priset. Kan jag kasta de gamla skorna nu?

promenadskor, gympaskor
Nya skorna. Foto: ©nini.tjader.2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar