2015-04-03

Hejdå cykeln!

cykel
Sista bilden på cykeln, Foto: ©nini.tjader.2015
Ja nu är den såld via Blocket.
Hejdå cykeln. Hoppas du får ett gott fortsatt liv hos köparens fru och blev glad för makens påskpresent.
Igår blev den hämtad.

Slumpmässigt hamnade jag i tisdags i en diskussion på Blockets FaceBook sida om hur lätt det var att sälja en cykel där. Varpå jag då undrade varför ingen ville köpa just min cykel. Bland en del improduktiva kommentarer fanns länk till Blockets egna tips om hur man skulle få en cykel såld. Så jag lade till ram-storlek i annonsen (eftersom jag fått ett par förfrågningar via mail om det) och sänkte priset.

En stund senare, efter ändring i annonsen och via diskussionen på FaceBook, och länkning till annonsen där, var cykeln såld. Till det nya priset (SEK 1500). Till en person som visade sig vara FaceBook vän med en person som jag via mina jobb också har i mitt FaceBook-flöde. Världen är ibland liten.

Så nu är jag cykel-lös/cykel-fri för första gången sedan jag fyllde 10 år (för snart 62 år sen) och fick min första cykel. Det här var min tredje cykel. Min första, en Crescent, höll i flera decennier. En bra cykel gör det om man sköter om den och den inte står ute i ur och skur.

Nu får jag gå, och åka buss, istället. Och cykla spinning på gymet och hemma på träningscykeln.
Det började kännas läskigt att cykla redan för ett par år sedan när jag flyttade till backiga Tumba. Branta backar är läskiga i båda riktningar. Neråt för om man skulle stå på öronen… som grannen gjorde och bröt axeln.  Uppåt för att de är jobbiga att ta sig uppför, oavsett 24 växlar. Och jag blir ju inte yngre. Vill kunna vara hel resten av livet också.

Rosrapport: De vita rosorna var helt slut i morse och åkte i soporna. De gula står kanske en eller två dagar till. Fina även när de håller på att dö.

gula rosor
Gula rosor. Foto: ©nini.tjader.2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar