2014-08-14

Olivträd utan form…

olivträd

Så här såg mitt gamla olivträd ut för ungefär tre år sedan.
Långa, smala grenar som stack i väg åt alla håll.
Jag har klippt det sen dess, men alltid samma sak. Långa, smala grenar som stuckit iväg i rekordfart.
Häromdagen tröttnade jag på hur det såg ut och gjorde en radikal klippning.

olivträd

Som ovan ser det ut nu, och det står utomhus för tillfället. Frågan är om det kommer att bli någon form på det och börja skjuta skott på de avklippta grenarna … eller om jag lika gärna kan skrota det? För inte är det vackert inte…

Det jag klippt av står för närvarande i lagom långa bitar i en vas med vatten, men jag vet att det är svårt att få sticklingar från olivträd och att det kan ta lång tid om det alls fungerar.

Under tiden har jag köpt ett nytt olivträd från Ikea. Varför från Ikea av alla ställen? Jo för priset. Det här låga olivträdet kostade 149 kronor. Priset brukar vara betydligt högre i butiker som säljer växter.

Det nya trädet är betydligt vackrare och får flytta in när hösten och kylan kommer. Det trädet har fått nya blad sen jag köpte det. Gäller bara att hålla efter formen på det så inte också det blir som det gamla olivträdet… Antar att kontinuerlig ansning är vad som gäller.

olivträd

3 kommentarer:

 1. Hej Nini!
  Hur gick det för olivträdet du klippte ned? Jag är i samma sits nu och skulle gärna ta emot tips.
  Kram från Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick inte så bra. Det åkte till sist i soporna…

   Radera
  2. Tusan, synd! Jag gjorde samma sak ändå, men jag tror det får bli soporna för mina med. Tråkigt. Fortfarande osäker på vad som gick fel.
   Hälsningar
   Maria

   Radera