Bilden lånad från internet |
Ingredienser
1 pkt djupfryst kycklinglever
Skivade champinjoner (burk eller färska)
Lök
Olivolja
Salt/svartpeppar
Vitt matlagningsvin (kan uteslutas)
Persilja (helst slätbladig)
salvia
timjan (och/eller rosmarin)
Gör så här
Tina och putsa bort hinnor på kycklinglevern och skär den i mindre bitar.
Fräs de skivade champinjonerna i torr stekpanna tills vattnet försvunnit.
Häll i olivolja.
Häll i den hackade löken (ca 1 stor) och fräs med champinjonerna.
När det börjar se klart ut lägg i kycklinglevern som skall vara skuren i mindre bitar.
Rör om.
Fräs alltihop tills levern fått färg och verkar genomstekt (går ganska snabbt).
Salta och svartpeppra.
Häll över RIKLIGT med finfördelad salva och timjan och/eller rosmarin och till sist RIKLIGT med hackad persilja.
(Häll över ca 1 dl vitt matlagningsvin och rör om).
Låt fräsa ihop lite.
Servera genast med kokt ris eller pasta. Tomater är gott till.
Går att ha riven parmesan över om man vill (om man äter den till pasta). Går lika bra utan.
I originalreceptet mixade de ihop alltihop i mixer och åt det sedan på bröd, ungefär som bredbar leverpastej.
Sett på TV i ett brittiskt reportage från en fabrik där en italiensk kock lagade maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar