Enchiladas med kyckling. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Nyligen såg jag i förbigående ett recept på enchiladas med kyckling. Eftersom jag hade frysta tortillabröd och en påse färdigstrimlad fryst Sweet Chili Kyckling i frysen tänkte jag att jag skulle utnyttja det. Det här blev min version. 2 portioner.
Ingredienser
- 4 tortillabröd
- Färdiglagade, frysta kycklingstrimlor, så mycket som behövs för 4 tortillarullar. Jag använde Sweet Chili kycklingstrimlor. Finns olika sorters i frysdisken.
- 1 burk eller tetra krossade tomater
- 1 stor röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika (går säkert lika bra med en gul eller grön)
- Mald spiskummin efter smak (2 tsk stod det i receptet)
- 1 tsk paprikapulver
- 1 mask torkad oregano
- ½ tsk chipotle pulver (skulle varit chipotlepasta, men det hade inte mitt ICA i Tumba)
- Olivolja till stekning
- Salt
- Peppar
- 150 g riven ost (jag använde Taco-ost, men det går säkert bra med vilken riven ost som helst)
Gör så här
- Förvärm ugnen till 225°
- Gör först tomatsåsen. Skala och hacka vitlöken. Skala och hacka rödlöken. Skala och hacka paprikan.
- Stek lök, vitlök och paprika i olja.
- Tillsätt krossade tomater, malen spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, salt och peppar och låt koka ca 15 minuter.
- Häll tomatsås-röran i en ugnssäker form som ska rymma tortilla-rullarna.
- Fyll fyra tortillabröd med kycklingstrimlor och rulla ihop dem och lägg dem med skarven ner i ovanpå tomatsåsen i ugnsformen.
- Toppa med riven ost.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Skulle varit hackad koriander till dem också, men den blev kvarglömd i sin kruka på köksbordet.
Det blev väldigt gott och med precis rätt enchilada-smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar