2015-03-10

Nu är den ljusgrå

ektorp, schäslong, chaiselongue
Ektorp schäslong med armstöd. Foto: ©nini.tjader.2015
Nu är min Ektorp schäslong med armstöd ljusgrå.
Blev tvungen byta överdrag på den från det vita till det ljusgrå för att någon av grannens katter (Gustav eller Alice) lämnat svart-grå spår på det vita överdraget…
Egentligen borde man ju göra tvärtom så här års, byta från grått till vitt. Men nu blev det så här.

Det grå överdraget är från Bemz, eftersom Ikea slutat göra dem för den här modellen när jag ville ha ett överdrag till att byta med. Själva modellen av schäslong har Ikea också slutat tillverka för länge sen. Bemz säljer fortfarande överdrag till den. Det här köpte jag för några år sen.

Jag förstår att Ikea slutade tillverka den här modellen av Ektorp schäslong. Numera har den inga armstöd. Visserligen är det skönt med armstöd, men när man väl valt om det ska vara till höger eller till vänster är det slut på valen. Valet gjordes vid köp av schäslongen. Om man senare skulle vilja ha armstödet på andra sidan så går inte det.

Att byta överdrag på den är inte helt okomplicerat. Man måste nämligen montera bort armstödet först (tre skruvar som håller fast den vid huvuddelen av schäslongen), för att få bort det överdrag man vill tvätta. Sen sätta på på nästa överdrag. Och sen skruva ihop allt igen. Inget man gör på några minuter precis… Ingår även att vända på schäslongen och kräla på golvet för att komma åt skruvarna underifrån. Men nu är det gjort för den här gången.

Alla kuddöverdrag är från Ikea, utom det på den minsta kudden, men den har överdrag från ett tyg från Ikea. Till och med pandan är från Ikea och även den svart-vit-randiga pläden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar