2015-03-08

Närbilder/Close-ups

melon
Melon. Foto: ©nini.tjader.2015
Ibland roar jag mig med att titta riktigt nära på olika objekt i min närhet. Särskilt sånt som naturen ger. Bilden ovan är utsidan på en melon jag köpte häromdagen. Fascinerande, eller hur?

spetskål
Spetskål. Foto: ©nini.tjader.2015
Ovan är ett antal spetskål i sin binge hos ICA-Maxi. Innan jag senast var hos Ulla hade jag aldrig hört talas om spetskål. Det skulle varit med i den middag hon bjöd på, men hon hade inte fått tag på någon. Den skulle ha ugnsrostats. Nu har jag köpt en styck spetskål och ska försöka göra hennes recept på kyckling i dijon-sås med spetskål. Det var väldigt gott även utan spetskål. Men jag blev nyfiken på hur spetskål smakar.

röd grapefrukt
Röd grape. Foto: ©nini.tjader.2015
Även en vanlig röd grapefukt är rätt intressant i närbild. Tyvärr har det på senare tid varit så att man knappt kan köpa röd grapefrukt. De är helt enkelt för övermogna redan när man köper dem. Man hinner knappt få hem dem så är de redo för soporna. Just nu har jag gått över till vanliga apelsiner istället för grapefrukt (jag färskpressar all citrus till frukost-juice). Apelsinerna är bra och goda just nu. Och förhållandevis billiga.

mirabelleblommor
Mirabelleblommor. Foto: ©nini.tjader.2015
Mirabellekvistarna jag tog in slog ut på en vecka och blommade över på ett par dagar. Under tiden de blommade njöt jag av dess doft och att se nyutslagna blommor.

Mest intressant struktur har dock melonen… Hur den smakar? Har ingen aning. Ska öppna den idag.

melon
Melon. Foto: ©nini.tjader.2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar