2015-03-15

Containerfynd

glaskupa
Glaskupa. Foto: ©nini.tjader.2015
Jag slutar aldrig förvåna mig över vad folk slänger som man kan hitta i sop-containern. Fullgoda saker som någon annan kan få glädje av, eller som kan säljas, eller som kan ges bort till exempelvis Myrorna eller liknande.

Två såna här glaskupor hittade jag i vår sop-container i veckan. Ganska små, men fina och helt felfria.

karaff, glas
Karaff med glas. Foto: ©nini.tjader.2015
I containern fanns också en helt felfri karaff med tillhörande glas. Glaset kan sättas ner i karaffen i valfri riktning. Love it. Jättefin.

karaff, glas
karaff, glas

Och så en hel massa ljusglas för värmeljus eller andra ljus. Större modell.

ljusglas
Ljusglas. Foto: ©nini.tjader.2015
Svarta, rosa och vita. De rosa fanns det bara två hela av, de svarta och vita desto fler. Och så många transparenta med vit rand.

ljusglas
Ljusglas. Foto: ©nini.tjader.2015
Det enda som behövdes var lite diskning och torkning.

Varför slänger folk helt felfria saker istället för att ställa det bredvid containern med en lapp att varsågod och ta eller något i den vägen? Jo det fanns fler saker där i containern, men det här var det jag tog hand om.

2 kommentarer:

  1. Jag har också funderat på varför det slängs... Men å andra sidan har jag en bakmaskin jag vill bli av med och har försökt skänka bort...
    Vill inte att den säljs då jag inte vet hur länge den fungerar, så det blir väl soporna också, om ingen nappar....

    SvaraRadera
  2. Elektriska/elektroniska saker r ju lite knepigare. Men man kan ju försöka skänka bort via Blocket också, om man är villig betala annonskostnaden, alternativt att hämtpris blir annonskostnaden? Elektriskt/elektroniskt måste ju till tippen och kan inte lämnas i vanligt soprum. Jag "sålde" ett gammalt TV-bord (för tjock-TV) för noll kronor via Blocket en gång. Köparen, som hämtade gav mig på eget initiativ annonskostnaden (50 kr var det den gången).

    SvaraRadera