2014-06-03

Trätofflor, gympadojjor, foppatofflor och sandaler

knulp trätofflor

De här trätofflorna blir jag påmind om var gång jag ser reklam om liknande trätofflor på nätet. Vilket är ofta på sistone. Tydligen är de mode igen?

De här köpte jag hos KNULP på Kungsgatan i Stockholm någon gång på 70-talet. Mina är som synes ganska använda, men fortfarande hela. Eftersom de blivit på mode igen kanske man kan börja använda dem, igen? Lädret är missfärgat eftersom de blivit våta i någon omgång. Jag har fortfarande samma skostorlek. Butiken KNULP finns kvar och de säljer fortfarande samma modell som ovan. Men i fler färger.

knulp trätofflor

Annars använder jag så här års mest gympadojjor från Asics. De har en läst som passar mig och mina ganska korta men breda fötter med höga vrister och högt fotvalv.

asics

… och så Foppatofflor (Crocs, äkta Crocs) för att antingen gå ut i trädgården, eller för att hämta posten, gå ut med soporna, gå bort med tidningar och kartonger till containerna…

foppa-tollor, crocs

Och sandaler från Landsend.com. Eller från deras brittiska butik. De nedan är mina tre favoriter. Har några till… Har köpt Landsends sandaler i åratal. Håller bra också och är jättesköna. De har supersnabb leverans. Större urval i US än i UK. De har en läst som är tillräckligt bred för mina fötter. Svenska sandaler fungerar bara om det är sportsandaler.

sandaler

sandaler

sandaler

Högklackat? Glöm det. Inte min grej. Har aldrig varit det. Kan inte gå i dem. Bara vinglar med risk att vricka fötterna. Jag har såna vrister. Och skor ska vara bekväma och bra att gå i i första hand.

blogg100

2 kommentarer:

  1. Knulp är en favoritaffär! Fast allra bäst trivs jag i gymadojor eller kängor... :) Fina kängor och stövlar kan man ju dock hitta på Knulp! Länge håller de också, det blir lågt PPA; Pris Per Användningstillfälle...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag upptäckte hur mycket Knulp hade när jag kollade om de fortfarande fanns kvar… ;)

      Radera