Potatissallad med äpple. Foto. ©nini.tjader.2017 |
Potatiskok. I det här fallet en sort som heter Delikatesspotatis Apache som kokar på 15 minuter. Foto: ©nini.tjhader.2017 |
Ingredienser
• 700 gram potatis, kokt och kall, skivad eller tärnad, med skalen kvar. Valfri sort. Går fint även med färskpotatis
• 2 dl gräddfil
• 1 dl crème fraiche
(jag har aldrig gräddfil hemma så jag använder anting enbart crème fraiche, eller 2 dl crème fraiche + 1 dl rysk eller grekisk yoghurt)
• 1 msk äkta majonnäs (jag använder Hellmans)
• 1 msk fransk senap
• 7 cm (eller mer efter smak) finstrimlad purjolök
• 1 st syrligt äpple, skalat eller oskalat, tärnat eller hackat (jag använder nästan alltid Royal Gala)
• rikligt med hackad persilja (igår blev det fryst, hackad persilja, egen-odlad)
• 1 tsk flytande honung
• salt
• grovmalen svartpeppar
• persilja
• persilja
Kokt potatis som ska svalna. Foto: ©nini.tjader.2017 |
Gör så här
• Koka potatisen och låt den kallna.
• Rör ihop gräddfil (eller yoghurt) med crème fraiche, majonnäs och senap i en skål.
• Ringla ner honungen och blanda.
• Finstrimla purjon och blanda ner den.
• Tärna/hacka ett urkärnat äpple. Det går bra att ha skalen kvar. Blanda ner i salladen.
• Finhacka persilja och blanda ner i salladen.
• Blanda ihop allt.
• Smaka av med salt och svartpeppar.
• Skär potatisen i tärningar och blanda ner försiktigt (så den inte går sönder)
Servera med rostbiff eller en god korv eller rökt skinka. Jag har alltid rostad lök till.
Potatissallad med äpple. Foto: ©nini.tjader.2017 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar