2015-12-23

Denna varma december

vetegräs
Under fågelfröautomaten. Foto. ©nini.tjader.2015
Denna varma december så växer det sånt som inte annars brukar växa i december. Under fågelfröautomaten har vetet (eller durumvetet) slagit rot och grott och blivit till någon slags gräs. Alldeles grönt är det.

vetegräs
Gräs av fågelfrö… Foto: ©nini.tjader.2015
Koltrastarna är då och då där och rycker och äter upp de frön de får tag i på marken. De går ju inte gärna upp i fröautomaten. Det är betydligt mindre fåglar i automaten nu sen vårt träd togs bort, så det kommer också mindre frö på marken åt koltrastarna.

timjan
Två sorters timjan 2015-12-23. Foto: ©nini.tjader.2015
Två sorters timjan är det fortfarande fart i och fullt möjligt att gå ut och skörda vid behov. Det finns även lite persilja där, men inte tillräckligt för att skörda.

mossa
Mossa. Foto: ©ninitjader.2015
I övrigt är gräset grönt av den mossa som växer längs bullerstaketet. Mycket mossa. Bara att plocka upp och lägga i julblommorna om man skulle vilja.

krokus
Krokus 2015-12-23. Foto: ©nini.tjader.2015
Och krokusen har kommit en bit upp. Överallt i rabatterna ser jag den.

krokus
Krokus, 2015-12-23. Foto: ©nini.tjader.2015
Jag önskar mig att krokusen väntar lite till. Om det kommer snö så skyddar den. I och för sig är det inte första gången jag ser krokustoppar i rabbatterna i december. Det har hänt förr. Men de blommar inte förrän till våren i alla fall.

Hortensiablommorna från i somras är bara torra och bruna, men rätt fina så också.

I övrigt händer det inte så mycket där ute.

hortensia
Hortensiablomma. Foto: ©nini.tjader.2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar