2015-02-04

Fågelmatning och snöskottning

fröautomat
Foto: ©nini.tjader.2015
Efter den senaste tidens snöande har fåglarnas fröautomater också fått rätt mycket snö på sig. Den ovan skulle jag igår fylla på och ta bort snön på taket…

Först blev det snöskottning för att ens komma dit. Sen fick jag inte av taket – det hade frusit fast. Blev tvungen ta in hela automaten och tina den. På kuppen blev den rengjord.

Idag letar fåglarna efter sin fröautomat… Ska strax ta ut den och sätta den på plats igen. Tills dess får de hålla till godo med lite talgbollar här och de andra hållarna med jordnötter.

jordnötsautomater
Två automater med jordnötter. Foto: ©nini.tader.2015
jordnötsautomat
Jordnötsautomat Nr1. Foto:©nini.tjader.2015
jordnötsautomat
Jordnötsautomat Nr2. Foto: ©nini.tjader.2015
Det var cirka en halv meter snö ungefär att skotta bort för att nå dem och kunna ta bort snön från dem.

talgbollshållare, talgbollar
Talgbollar i trädet. Foto: ©nini.tjader.2015
Här ute vid uteplatsen finns tre hållare för talgbollar, två vanliga spiraler som rymmer tre talgbollar vardera, och en röd träfågel som rymmen en talgboll. I år äter fåglarna av alla talgbollarna. Bättre kvalitet än tidigare år? Nu är snön bortborstad.

talgbollshållare, talgboll
Foto: ©nini.tjader.2015
Grannens katt Gustav uppskattade att jag skottade gångar där ute så han slapp försvinna i snön och fick lättare att komma och hälsa på hos mig. Skottade hela vägen ut till parkeringen för att göra det lättare för honom. När jag hade skottat färdigt kom han in för att mysa ett tag i knät. Släppte ut honom när han var nöjd och ville ut. Han försvann hemåt längs den nyskottade gången.

katt, gustav, knäkatt
Knäkatten Gustav. Foto: ©nini.tjader.2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar