2019-11-08

Blir bra det här

vardagsrummet
Del av Ullas vardagsrum och öppning till köket. Foto: ©nini.tjader.2019
Det blir bra det här. Ullas nya lägenhet växer så sakteliga fram och börjar komma i ordning. Tanken var att jag bland annat skulle ha satt upp taklampan i köket… Det gick mindre bra. Den är upphängd där den ska vara och på den höjd den ska ha, men inte ansluten eftersom jag inte fick till det med anslutningen. Jag är inte någon elektriker…

vardagsrummet
Ullas vardagsrum med bokhyllor med belysning. Foto: ©nini.tjader.2019
Igår var jag där och hjälpte Ulla att ta ner fyra (4) överhyllor från bokhyllorna och att montera upp bokhyllebelysningen. Blev så mycket bättre utan överhyllorna. Både ljusare och luftigare.

vardagsrummet
Bokhyllorna och del av vardagsrumsfönstret. Foto: ©nini.tjader.2019
Skulle också sätta upp gardinstångshållare. Det gick mindre bra.Visade sig att en kanal med kablage till internetanslutning/tv som går längs taket går för lång ner på väggen. Det betyder att man inte får i hållarna som tänkt genom två öppningar i upphängningsgrejen på väggen. Gick bara att använda den undre. Vilket innebär att eventuell gardinstång inte ligger särskilt säker i hållaren. Andra, mindre hållare som går att stoppa ner i väggbeslagen måste med andra ord hittas. Det är bara varadagsrumsfönstren som har det här problemet.

vardagsrummet
Vardagsrumsfönstren i Ullas lägenhet. Foto: ©nini.tjader.2019
Så tills vidare inga gardiner här.

vardagsrummet
Ulloas vardagsrum. Foto: ©nini.tjader.2019
Ovanför soffan kommer det att bli en tavelvägg. Men först ska allt annat hitta sina platser och bli klart.

köket
Köket. Foto: ©nini.tjader.2019
Köksdelen har fått sina nylackade luckor och lådfronter, den nya spisen är installerad, och knoppar till luckor och lådor är ditmonterade. En arbets-ö (från Ikea) kommer att inköpas och ställas vid köksfönstret. Den behövs verkligen. Just nu är bristen på avställningsytor stor.

hallen
Hallen. Foto: ©nini.tjader.2019
Hallen saknar takbelysning just nu, men Ikeas plattaste plafond kommer att sättas där när den inhandlats. På bilden anas en bit av en av de överhyllor till bokhyllorna som jag tog ner. De ska vidarebefordras till källarförrådet.

sovrummet
Sovrummet. Foto: ©nini.tjader.2019
I sovrummet återstår en del att göra, men det går framåt. Nu kommer man till och med ut på balkongen. Här saknas just nu taklampa, men det kommer.

sovrummet
Del av sovrummet. Foto: ©nini.tjader.2019
Men det blir bra det här när det blir klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar