2021-11-16

Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng. Foto: ©nini.tjader.2021

 Igår gjorde jag den här köttfärsgratängen:

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=4561613560586144

Den blev väldigt god och jag kommer att göra den igen med några små justeringar. Har inte skrivit några mått för de framgick inte på annat sätt än att man tittar på videon vid länken ovan.

Ingredienser

  • Potatis skuren i tärningar.
  • Tärnade tomater.
  • Lök, hackad.
  • Morötter skurna i tärningar.
  • Grön paprika skuren i bitar (jag tog röd).
  • Köttfärs (jag gjorde den på 800 gram nötfärs).
  • Pressad vitlök.
  • Tomatsås (jag tog en burk krossade tomater, vet inte vad de menar med tomatsås, ketchup kanske?).
  • Olivolja.
  • Salt.
  • Torkad oregano.
  • Paprikapulver.
  • Svartpeppar.
  • Vatten (om det behövs – i och med att jag tog krossade tomater istället för "tomatsås" behövdes det inte).

Köttfärsgratäng. Foto: ©nini.tjader.2021

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda ihop alla ingredienser. Använd engångshandskar och gör det med händerna i en större ugnsform. Platta ut det hela i formen när du blandat klart.
  • Täck formen med ugnsfolie och sätt in den strax under mitten av ugnen.
  • Låt stå där i en timme (det stod ca 50 minuter men det var aningen för lite för potatisen).
  • Ta ut och lägg på rikligt med riven ost (valfri sort, men bra om den är smakrik) över hela.
  • Sätt in i ugnen igen i ytterligare 25 minuter eller tills den ser klar ut.

Ta ut och låt svalna lite innan du skär upp den i portionsbitar.
Jag åt en portion och har frusit in fem portioner.

Köttfärsgratäng. Foto: nini.tjader.2021


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar