2018-01-15

Min gamla kofta

stickning, kofta
Kofta. Foto. ©nini.tjader.2018
Någon gång på 70-80-talet (minns inte när) stickade jag den här koftan på bilden ovan. Jag minns hur jag slet med mönstret över axlarna. Jag är egentligen för otålig för att sticka den sortens mönster för inte går det snabbt inte…

stickning, kofta
Kofta. Foto: ©nini,tjader.2018
Det gällde att hålla reda på maskorna och att inte dra för hårt i i flät-vridningarna. Tror faktiskt jag lyckades få det helt felfritt…

stickning, kofta
Kofta. Foto: ©nini.tjader.2018
Koftan är stickad i ett 100% ullgarn, ganska tunt. Ursprungsmodellen hade dragkedja fram, och jag gjorde den också med dragkedja. Men, det ändrade jag senare på.

stickning, kofta
Kofta. Foto: ©nini.tjader.2018
Den här koftan är varm och skön, men tyvärr stickig. Kan inte ha den på mig utan något under som går upp i halsen.

När jag tog bort dragkedjan fram hade jag inte garn till att sticka en ny framkant utan behövde köpa till. Tyvärr blev det inte samma färgbad så man ser tydligt (i alla fall i vissa ljus) att framkanten och den extra kanten på kragen skiljer sig färgmässigt. Men det gör inget.

Det här är den enda kofta jag har kvar sen den tiden. Den fungerar fortfarande i modellen (dvs. inga jättevida ärmar vilket annars var vanligt då).

stickmönster, kofta
Koftans mönster. Foto: ©nini.tjader.2018
Jag har kvar mönstret. Den här koftan tar aldrig slut faktiskt, precis som det står vid mönstret i tidningen. Mönstret kommer förmodligen från tidningen VI som på den tiden ofta hade bra stickmönster. (Om den fortfarande har det vet jag inte eftersom jag inte har tidningen längre). Eftersom det är några decennier sedan mönstret publicerades bör det vara OK att lägga upp mönstret här antar jag?

Idag skulle jag stickat den i något icke stickigt, mjukare garn.

stickmönster, kofta
Mönstret till koftan. Foto: ©nini.tjader.2018

1 kommentar:

  1. Vilken fin kofta! Jag kämpade med en liten babykofta när jag var gravid men det tog sån tid att slutföra att min dotter var nästan för stor när koftan väl blev klar. Men den ligger sparad så att hon kanske hinner använda den när hon får barn en dag :)
    /Lilli

    SvaraRadera