2017-12-28

Ännu fler sockor…

sockor
Sockor. Foto: ©nini.tjader.2017
Har helt snöat in på att sticka sockor.
Det är vilsamt.
Alldeles lagoma projekt mellan större projekt.
Funkar fantastiskt bra framför TVn (nu senast den tyska serien Dark på Netflix).

sockor
Sockor. Foto: ©nini.tjader.2017
De ovan i Opalgarn (bambustickor nr 3) är klara. Beskrivning finns här. Jag gillar garnet från Opal. Det blir ganska tunna, men mjuka och varma sockor av det. Och det fungerar faktiskt att tvätta sockorna i maskin på 60°.

sockor
Sockor. Foto: ©nini.tjader.2017
Sen stickade jag ett par tjockare sockor i Drops LIMA, 65% ull och 35% alpacka. (Jag köpte garnet från HOBBII och som alltid anlände det supersnabbt). Strumpstickor nummer 4. Jag använde Järbos beskrivning för hur man stickar sockor, (gratis nedladdningsbar pdf),  men gjorde tån så som jag brukar och inte så som de beskriver det. Dvs ungefär så som jag gjort med de tunnare sockorna.

Eftersom jag inte vet hur slitstarkt det här garnet är för sockor (som ska användas mest inomhus till mina frusna fötter och eventuellt med foppatofflor ute) gjorde jag en förstärkning på hälpartiet genom att sticka med Opal-garnet samtidigt med det andra garnet. Därför ser de melerade ut över hälpartiet.

Knappt ett nystan LIMA på 50 g (ca 100 m) gick det åt till varje socka. Det blev en liten slatt garn kvar av varje nystan. Har ytterligare 4 nystan kvar (200 gr). De får väl bli en till halsvärmare… Förhoppningsvis kliar inte garnet. Än är inte vintern slut. Än har den faktiskt inte riktigt börjat här i Stockholmstrakten. Inte ens kallt. Och det bara regnar och regnar och regnar…

socktofflor
Toffelsockor. Foto:©nini.tjader.2017
Sen fixade jag till toffelsockorna jag gjorde för ett tag sedan (beskrivning här). Det var inte så bra att ha dem öppna framtill som jag ursprungligen hade, så sydde ihop ända upp. Nu fungerar de bättre.

stickning
Påbörjat. Foto: ©nini.tjader.2017
Har också påbörjat det som ska bli en tröja.
Först skulle det bli en kofta. Men jag ångrade mig.
Påbörjade koftan två gånger.
Först blev den för stor. Repade upp.
Sen blev den inte som tänkt. Repade upp.

Sedan började jag om på rundsticka nummer 7 och rätstickning och tänker fortsätta så.

Har totalt 400 gram av det här garnet från ViKanGarn.se. Det kommer inte att räcka. Först tänkte jag att jag skulle använda något annat garn tillsammans med det här (har gott om svart och mörkgrått som skulle kunna fungera), men har tänkt om. Den får bli enfärgad. Jag stickar tills garnet tar slut. Sen får jag göra en paus tills Sy- 6 Hantverksmässan i Stockholm börjar den 23 februari. Då kan jag gå dit och köpa mer garn. Jag har kolalt att ViKanGarn är där då. Medveten om att det inte blir samma färgbad, men någorlunda lika i alla fall hoppas jag. Vid det laget vet jag också om jag behöver en eller två härvor till. Jag stickar utan mönster.

Det här stick-rycket jag är inne i verkar bara fortsätta…

garnvinda
Garnvinda. Foto: ©nini.tjader.2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar