|
Äggkokning. Foto. ©nini.tjader.2016 |
Det därmed att koka ägg och få dem perfekta oavsett om de ska vara löskokta eller hårdkokta har sina sidor. Men nu tror jag att jag fått till det. Allt efter en artikel i ICAs tidning Buffé nr 3, 2016.
Allt hänger på att man först väger ägget (alternativt står det på kartongen hur mycket äggen genomsnittsligt väger). Med ledning av äggets vikt och önskemålen om hur lös eller hård gulan (och vitan) ska vara lägger man sedan ner de kalla äggen i kokande vatten (nej de spricker inte då) med hjälp av en sked och ställer in tiden för kokning. Eftersom du inte lägger i äggen förrän vattnet kokar har du då full koll på koktiden. När de kokat sina minuter, kyl direkt av dem under kallt vatten.
Här finns ICAs artikel om att koka ägg. Det finns fler ägg-relaterade artiklar där.
Själv föredrar jag ägg där vitan är helt stel men gulan rinner. På ett ägg på ca 60g blir det ganska perfekt med 7 minuters koktid.
|
Frukost Foto. ©nini.tjader.2016 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar